שלום, רציתי לשאול האם במסעדות ובתי מלון טובלים את הכלים לפני השימוש? האם יש בכך הבדל בין כשרות רגילה לכשרות מהדרין, בין כלי בישול וכלי הסועד? תודה רבה!
ברבנויות שונות יש הנהגות שונות, יש שמקיימים את נהלי הרבנות ככתבם וכלשונם, יש שסומכים על פוסקים הסוברים ש"כלי סחורה" אינם טעונים טבילה, ויש שאינם טובלים במקווה ממש אלא מקנים אותם לגוי והגוי משאיל אותם בחזרה לבעל העסק וזה על פי מה שכתוב בשו"ע יור"ד ס´ ק"כ שכלי שאול של גוי לא צריך טבילה כי הוא נשאר ברשות הגוי וגויים אינם חייבים בטבילת כלים.
דבר נוסף, לפוסקים המצריכים טבילה גם לכלי סחורה עם כל זה האוכל שנתבשל בכלי לא טבול אינו נטרף, אבל עדיין אסור לאכול את המאכלים בתוך הכלים הלא טבולים. ואף בין הפוסקים הסוברים כך יש שמקילים לאכול בכלי לא טבול כאשר היה ניתן לאכול את המאכל גם בלי הכלי- למשל כריך, אבל שלא ניתן לאכלו בלא הכלי, כגון מרק הם אינם מתירים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י' תמוז ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן