שאל את הרב » בישול ללא בדיקה

בישול ללא בדיקה

  • תוכן השאלה
  • 1.מה הדין של עגבנייה שלא נבדקה ובושלהנאפתהטוגנה? מה לגבי בצל כנ"ל ?

    2)סירים שבושלוטוגנו וכן תנור שנאפו בו ירקות עלים וכו' בלי בדיקה , אפשר להשתמש?
    תודה רבה.
  • תוכן התשובה
  • 1.עגבניה-לא צריך לבדוק עגבניות ולכן מותר

    בצל-עיין במדור שלנו בדף הבית "עדכון מהמעבדה" לגבי בצלים, במידה ולא עשו כן, כך שהוא עבר בישול אז מותר בדיעבד לאכול.

    2.בירק בדרך כלל לא, אבל זה תלוי בהרבה פרמטרים. כגון איזה ירק, כיצד שטפו אותו, על איזו תקופה של השנה מדובר וכו´. אבל אפילו במידה ונפסק שלא לאכול את התבשיל הוא אינו מטריף את הכלי כיון שחרקים לא נותנים טעם בתוך הכלי.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ט' תמוז ה'תשע"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות