שאל את הרב » ירק מהשוק

ירק מהשוק

  • תוכן השאלה
  • האם מותר לאכול חסה שאין פיקוח בנושא חרקים? ואם לא מדוע? ואיך הדור הקודם היו אוכלים כך?
  • תוכן התשובה
  • שאלה גדולה שאלת.
    נכתבו על כך כמה ספרים, אני מציע לעיין בספר של הרב ויא ´בדיקת המזון כהלכה´ חלק א´, ובספרו של הרב רווח ´תולעת שני´ חלק א´.
    ובקיצור: אנשים שהיו מקפידים כדבעיא על ההלכה לא אכלו דברים שמבחינה הלכתית היו בעיתיים, כגון חסה. ועל כך כבר כתבו בגמרא, ראשונים, שו"ע ואחרונים, והרבנים צווחו על כך ככרוכיא.
    מה גם שהמציאת היום הרבה יותר מורכבת ומסובכת בגלל ריבוי במספר ובסוגי החרקים שמגיעים ממקום למקום בעולם. כך שהיום יכולים להימצא עשרה סוגי חרקים שונים על עלה חסה אחד, כששלושה מתוך העשרה האלו לא ניתן להסיר בשום שטיפה.
    אין ספק שהיחס "החדש" כביכול של זהירות מופלגת שעם ישראל נוקט בנושא החרקים במזון הוא מבורך מאוד והוא וודאי ע"פ התורה, משום שכך הוא היחס של כל גדולי הרבנים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך א' אייר ה'תשע"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות