1. שמרים יבשים אינם עשויים מחמץ אלא מכימיקלים וגם שימרית אינו חמץ, לעומת זאת שיאור כמובן הינו חמץ כפי שכתוב בתורה. 2. תפקיד השמרים הינו להטפיח את הבצק, כלומר להחמיץ אותו, לכן לא ייתכן שהיה שימוש בשמרים בתוך קמח רגיל בחג, מה שייתכן הוא שעשו מאפה מקמח מצה עם שמרים ואין בזה בעיה כי קמח מצה כבר עבר אפיה ולא יכול להחמיץ. אך אין לי כל מושג מדוע משהו יכניס חומר הטפחה (שמרים) לתוך חומר גלם (קמח מצה) שלא יכול להחמיץ. אולי הוא משפר את הטעם או לסיבה אחרת. נוסף על כך קשה להאמין שכך היה, משום שלמרות ששמרים יבשים אינם חמץ איני מכיר שמרים יבשים עם כשרות לפסח, כיוון שאין פיקוח על העשייה והאריזה של החומר לפסח כך שלמרות שהוא לא חמץ גמור אי אפשר לומר שהוא כשר לפסח.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ד' אייר ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן