שאל את הרב » האם צריך להכשיר את הכלים?

האם צריך להכשיר את הכלים?

  • תוכן השאלה
  • התבשל על האש סיר בשרי לא בן יומו עם אוכל פרווה ובו כף עץ בשרית לא בת יומה. הוצאתי את הכף בידיים מלוכלכות בעוף (יתכן שנגעתי במקום חם) הנחתי את הכף על השיש לכמה דקות. לאחר מכן הכניסו את הכף למחבת קרמית חלבית לא בת יומה.
    המחבת היתה חמה (על האש) עם אוכל
    :מה דין המחבת והכף
    האם צריך להכשיר? כיצד?
    תודה
    אילת
  • תוכן התשובה
  • שלום

    נראה לי התיאור שהכמות המזערית ביותר שאולי נשאר על הכף ועבר לסיר החלבי הוא ודאי בטל ב 60 ואין צורך להכשיר

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י' ניסן ה'תשע"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות