הייתי בשבת האחרונה בבית הארחה בזכרון יעקב, ולפני השבת כבר ערכתי בירור מסודר עם המשגיח,והבנתי ממנו שבד"כ הכשרות היא רבנות אך לאותה שבת היא מהדרין. כמו כן אמר לי שכל החומרי גלם באותה שבה היא רק מרובין עדה ולנדאו. וביחס לבישולי גוים-אמר שיש ערבים במטבח,אך יש משגיח צמוד בזמן הבישול,ויש טבח יהודי וכן טבח דתי,והבישול לפי הב"י ואינם מתקרבים לבישול עצמו. בשבת עצמה כשראיתי את הכמויות של הערבים שעובדים שם (בשבת לא היו שם עובדים שאינם ערבים) ניגשתי איתו לראות את המטבח, ראיתי שהכל נעול עם מנעולים,ארונות חימום,המתג של הגז נעול שא"א להגביה וכו'. הכל נראה לכאורה בסדר. וסמכתי על זה. האם נהגתי כדין? איזה בעיות יכולות להיות במצב כזה בנוסף,אם בזמן הבישול הקפידו על בישולי עכום והכל לפי הבד"ץ לפחות לפי מה שאמר לי?
האם במצב כזה,כאשר הגוים אינם מסוגלים להגביה האש וכו' זה בסדר? האם אין הגבלות נוספות בשבת אחרות שיכולות להיות בעייתיות?
ויש לשים לב שלא מדובר במטבח כל כך גדול,אבל בכל זאת מטבח מוסדי.