ישנם דברים שאני מכשירה,לבד,במיוחד שבשנתיים האחרונות אנו נסמכים על חלוקת מזון. הרבה פעמים יש כרוב אדום,וירוק,וחבל לי לזרוק אותם. הדרך שאני מכשירה היא: קילוף עלים חיצוניים,חותכת לקוביות,ועלים נפרדים,משרה במי מלח חצי שעה,שוטפת עם מים וסבון,ובודקת,באופן כללי,את העלים. יש לציין שאם יש לי כרוב שכבר בהתחלה,נראה עם חורי תולעת,אני זורקת לפח. האם כך הכרוב מוכשר,או לא?
העיקר הוא הבדיקה בעין, גם כרוב שהיה בו ´משהו´ ניתן ברוב המקרים להכשרה. אבל כדאי ללמוד איך נראה חרק בשם עש הכרוב כי הוא תופעה חדשה על הכרובים בארץ ואינו ניתן להסיר אותו, ומי שלא יודע כיצד הוא נראה יכול להכשל בו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט' שבט ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן