שלום רב, שמעתי בשיעור של הרב יעקב יוסף שהרבנות הראשית הודיעה בחוברת שהוציאה בעמוד 84 (איני יודעת איזו חוברת) שבבשר שנשחט בחו"ל ויש עליו חותמת "כשר" בלבד, מעורב חלב. כמו כן נטען שהשוחטים אינם מומחים גדולים, כי המומחים הולכים לבדצים שמשלמים יותר. האם אתם ממליצים שלא לאכול בשר בכשרות כשרות (לא מהודרת) של הרבנות הראשית, או שאולי לא הבנתי נכון?
ניתן לצפות בחוברת באתר של כושרות ובאתר של הרבנות הראשית (המשרד לשירותי דת). לא מצאתי בעמוד זה בחוברת שמדובר על נושא זה, ואיננו יודעים על מה מדובר. הנושא הוא מורכב מאוד, מערך ההשגחה של הרה"ר עובר שדרוג בשנים האחרונות. אנו מכירים שוחטים ששחטו גם לרבנות וגם לבדצי"ם והם יראים ושלמים - כך שלא ניתן להתייחס באופן ספציפי למה שנאמר.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י' שבט ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן