שלום וברכה האם יש אפשרות להכין מאכלים מכרוב שלם? כמובן של גידול ללא חרקים.. האם יש אפשרות להחמיץ כרוב שלם או לבשל כרוב שלם על מנת למלאו? בהוראות על האריזה כתוב להשרות במי סבון האם חייבים להשרות כל עלה בנפרד? או שמא יש דרך לאכלו שלם ללא הפרדת העלים? תודה מראש
כרוב מגידול רגיל - מלא חרקים גם בעלים הפנימיים, מה עוד שישנה גם תופעה חדשה בארץ המכונה עש הכרוב שלא יורד בשטיפה. ייתכן שבימות החורף הכרובים נקיים אבל זה צריך להיקבע ע"י אדם המומחה לחרקים. התפרסם שהכרוב של חברת חסלט נקי לחלוטין ולא צריך שטיפה אלא שהם כותבים על השקית לשטוף בגלל לחץ של העדה החרדית, ייתכן שזה נכון גם לחברות אחרות תרים טלפון למשגיח ותשאל.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י' שבט ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן