יש בראש העין סופר שנקראא יינות ביתן ומחוצה לו יש מזנון כזה עם המבורגרים שאוורמות שיפודים וסטייקים עובדים שם בחורים ערבים שמניים את הבשר על הגריל השאלה שלי האם מותר לאכול שם או שלא ?
ראשית יש לבדוק האם ישנה תעודת כשרות בתוקף ולשוחח על כך עם המשגיח
ובנוסף להלן נהלי הכשרות של הרבנות הראשית בנושא:
בישול 1. הדלקת האש תעשה אך ורק על ידי המשגיח. בשעת הדחק יעשה הדבר על ידי עובד יהודי. 2. תנור שנשאר דלוק כל הזמן אלא שהטמפרטו´ עולות ויורדות על ידי סגירת הדלתות - ניתן לסגור את התנור על ידי נכרי, למרות שגורם בכך להגברת החום. 3. תנור קומביסטימר שסגירתו גורמת להפעלתו, הסגירה תיעשה ע"י יהודי. 4. תנור שכבה במהלך שעות העבודה לא יובער מחדש אלא על ידי יהודי. 5. הדלקת הקיטור תיעשה ע"י יהודי בלבד. 6. *בכל המקרים (דלעיל 2-5) הכנסת התבניות או הסירים תעשה על ידי יהודי.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ח טבת ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן