הכנתי לארוחת צהרים עוף ברוטב אדום. חבילת העוף הייתה חבילת רגליים של "פלייש", במהלך הבישול, הצצתי לתוך הסיר וראיתי בקצה החלק השמן-עם הבשר מאין עיגול קרוש שנראה כמו החלק שרואים בתוך משולשי עוף ולרב מוציאים אותו.. הוצאתי את אותה חתיכת עוף והזזתי את החלק ההוא, כאשר עשיתי זאת ראיתי נוזל אדום לא ממש בצבע של הרוטב, מעט שונה, נראה כמו דם יוצא מבין הבשר.. בדקתי בסיר וראיתי את אותה תופעה בעוד שתי חתיכות רגליים..הבנתי שכאשר קונים עוף מוכשר לא אמורה להיות בעיה, בייחוד אם לא נראתה מכה עם גוש של דם שנחשבת רירית.. יש לציין שלפני הבישול לא נראתה שום בעיה, כל הרגליים נראו ללא רבב למרות זאת אני לא מרגישה בטוח להגיש את האוכל.. מה עלי לעשות?, תיקון של מה שאמרתי- העוף, לא של פלייש, זה עוף הגליל, בהכשר מהדרין, קריית שמונה
אין משמעות לשם החברה - כל העופות עוברים מליחה כדין. לעיתים יש נוזל בצבע ורדרד שיוצא מתוך הבשר וגם פעמים שמוצאים נוזל בצבע זה בתוך המגש של העוף לאחר ההפשרה, הנוזל הזה הוא מוהל ואינו דם ואין בו שום חשש.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ה' כסליו ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן