כל נושא ירקות עלים הוא מורכב ומסובך. כל הזמן חודרים לארץ חרקים חדשים -דבר שלא היה בעבר (עיין במצגת של כושרות על חרקים בעגבניה), ובנוסף על כך הציבור אינו בקי כמעט בכלל איך נראים החרקים והיכן הם מסתתרים. ולכן ההמלצה שלנו, תמיד לצרוך רק ירקות עלים מפוקחים מחרקים ועדיף חברות שיש להם תו תקן שהם ללא שאריות חומר הדברה. לכן את הלואיזה יש לבשל/לחלוט ולסנן, אבל לטימיו אין לנו פתרון מעשי כיצד להשתמש בו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ט חשון ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן