א.מקל קיצוץ חשמלי -מה הדין לפרווה/ בשרי/ חלבי . יש לי אחד שקיצצתי בסיר רותח חלבי - ירקות. אינני זוכרת אם היתה כבר בפנים שמנת חלבית לערבוב.ויש לי חדש שרציתי לבשר.
ב. בעניין טבילתו- הבנתי שיש לפרק ולהרכיב את התקע, שייחשב ישראל ואין צורך לטבול. מה אם לא עושים כך?
א. ראוי ונכון לייעד אחד לחלבי ואחד לבשרי. מה שאולי לדברייך כבר נהייה חלבי ניתן להכשיר ולהפוך לפרווה או לבשרי אולם אשכנזים לא הופכים מיד בשר לחלבי ולהפך אלא קודם תעשה אותו פרווה ל30 יום ואחר כך אפשר להפוך.
ב.איני יודע באיזה מקצץ בדיוק מדובר המלצתנו היא לרכוש מכשיר שהחלק התחתון מתפרק ואותו להטביל. לפי הפוסקים פירוק התקע אינו מעשה אומן שמבטל את הכלי, ולכן אינו מועיל.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ט חשון ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן