בישלתי לסבתי אוכל אך התבלבלתי בכלים: חתכתי בצל בסכין חלבית עבור מאכל ובו בשר, וכן השתמשתי בכפות חלביות. את הסכין והכפות הגעלתי ע"י מים רותחים, אך אינני יודעת מה דין הסיר. מה עושים? תודה רבה.
לספרדים, אם הסכין לא היתה בת יומא, ניתן להקל ואין צורך להכשיר את הסיר. לאשכנזים ראוי להחמיר ולהכשיר את הסיר, אפשר בליבון קל או בהגעלה. לגבי הכפות, אם הן היו בת יומן וגם הסיר היה בן יומו לדעת האשכנזים יש להכשיר את הסיר בהגעלה או בליבון קל
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ח תשרי ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן