חפש באתר
0
0
חפש באתר
הצטרפו לעדכונים ולקבוצות הווצאפ
הצטרפות לקבוצות הווצאפ והרשמה לעדכונים
אימייל
מידע הלכתי
שאל את הרב
סימולטור הכשרות
מאמרים וסקירות
מאמרים ממקורות נוספים
מעבדת כושרות
מידע מהרבנות הראשית
המומלצים שלנו
מוצרים וכשרויות
מסעדות ומלונות
על המומלצים שלנו
מדריכים ועזרים
לוח זמנים בשמיטה
מדריך שאלות למשגיח
מדריך משקאות חריפים
כשרות בחופשה ובצימר
שימוש במכונות קפה ציבוריות
מדריך כשרות לאורח
מדריך תרומות ומעשרות
כשרויות חו"ל
הנחיות להעסקת עובד זר
בדיקת חרקים במזון
מדריך הגעלת כלים
מדריך לשימוש במטבח כהלכה
מדריך כשרות בחו"ל
חיפוש אישורי ייבוא
סרטוני כשרות
פעילות ומשחקים
ייעוץ לאירוע מהדרין
משחקים לילדים
קורסים
סדנאות
ניירות עמדה
חנות הכשרות המקוונת
הוצאה לאור
סיורים
כנסים
כושרות לילדים ולנוער
תרומות לכושרות
אודות כושרות
מי אנחנו - רבני כושרות
אודות כושרות
רבנים ממליצים
עדכונים במדיה
פרסומים בתקשורת
עוד על "כושרות"
צור קשר
שאל את הרב
» כבד ובשר חלק
כבד ובשר חלק
תוכן השאלה
שלום וברכה
רציתי לשאול מה דין כבד שהוכנס לשיפוד עץ ללא חיתוך שתי וערב האם מותר באכילה לפחות בדיעבד או שחיתוך מעכב?
האם מנגל שנצלו בו נקנקיות בשר בקר לא חלק צריך הכשרה או המתנה או שניתן מיד לאחר מכן לצלות בו בשר חלק ולאכול?
תודה וכל טוב
תוכן התשובה
לגבי השאלה הראשונה:
בכבד עוף מותר, כי כאשר הפרידו ממנו את כיס המרה חלק מהכבד נחתך ומשם יוצא הדם.
לגבי השאלה השניה:
יש צדדים לכאן ולכאן, למעשה אפשר להקל, אך כדאי להבעיר קצת אש בין זה לזה על ידי ניפנוף חזק ולקרב הרשת לגחלים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ב אלול ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, ב
קישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו
כאן
© כל הזכויות שמורות לכושרות
בניית אתרים כשרים
המוצר התווסף לעגלה