שאל את הרב » כבד ובשר חלק

כבד ובשר חלק

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה
    רציתי לשאול מה דין כבד שהוכנס לשיפוד עץ ללא חיתוך שתי וערב האם מותר באכילה לפחות בדיעבד או שחיתוך מעכב?
    האם מנגל שנצלו בו נקנקיות בשר בקר לא חלק צריך הכשרה או המתנה או שניתן מיד לאחר מכן לצלות בו בשר חלק ולאכול?
    תודה וכל טוב
  • תוכן התשובה
  • לגבי השאלה הראשונה:
    בכבד עוף מותר, כי כאשר הפרידו ממנו את כיס המרה חלק מהכבד נחתך ומשם יוצא הדם.

    לגבי השאלה השניה:
    יש צדדים לכאן ולכאן, למעשה אפשר להקל, אך כדאי להבעיר קצת אש בין זה לזה על ידי ניפנוף חזק ולקרב הרשת לגחלים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ב אלול ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות