שאל את הרב » תהליך יצור שמני מאכל

תהליך יצור שמני מאכל

  • תוכן השאלה
  • האם שמני מאכל השונים - סויה קנולה ועוד, הם מבושלים כל צרכם? נ"מ לעניין בישול בשבת
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    יש שמנים המופקים על ידי כבישה קרה ואינם מבושלים ויש המופקים על ידי חימום והם מבושלים. זה משתנה מחברה לחברה. בכל אופן גם אם השמן מופק על ידי חימום הרי הוא לח שהצטנן ויש בישול אחר בישול בלח.. בכלי שני מותר לתת שמן גם אם אינו מבושל כיון ששמן אינו מקלי הבישול לכו"ע.

    יום טוב


    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ז' תמוז ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות