שאל את הרב » כלי עץ וטפלון ובצל.

כלי עץ וטפלון ובצל.

  • תוכן השאלה
  • שלום!
    א.כף בישול מעץ -השימוש בה יהיה אך ורק לפי יעדה-בשרי/חלבי?ולא יהיה ניתן להשתמש בה בפרווה אפילו בקר? - השאלה נובעת מהיות הכלי סופג,ומחורץ-ככל שמשתמשים בו יותר.
    ב.הכנתי תבשיל וקצצתי לתוכו בצל.אח"כ גילינו שהיה בילבול - כף הבחישה היתה מעץ וחלבית. הסכין היתה בשרית.התערובת קרה.או שבחשנו בעת הבישול בכף העץ הזו.
    מה דין הכלים?
    ג.כלי-טפלון שהתבלבלו-האם ניתן להכשיר?וכיצד?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    כף עץ חלבית או בשרית לכתחילה כדאי לייחד אותה רק למין הקבוע שלה, אם עירבבו בה תערובת קרה אפילו היתה מהמין השני הכף והמאכל לא נאסרו. בכל בית ראוי ליחד כלי הכנת אוכל למאכלים חלביים, כלים למאכלים בשריים וכלים למאכלים פרווה, אם חתכתם בצל בסכין בשרית ועירבבתם את הבצל בעודו חי וחם בעזרת כף עץ חלבית הבצל, הכף והסיר נאסרו.

    כלי טפלון שבלעו איסור, כגון שבישלו בהם בתוך 24 ש´ גם מאכלים בשריים וגם מאכלים חלביים לא ניתן להכשירם, כי הכשרם הוא בליבון חמור וכלי טפלון לא ניתן להכשירו בליבון חמור. אולם אם הכלים לא בלעו איסור, כגון שהכלי היה חלבי לא בן יומו והשתמשו בו בבשר ניתן להשירו בהגעלה.

    בברכה
    כושרות

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ט סיון ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות