שאל את הרב » שימוש בכיור יחיד

שימוש בכיור יחיד

  • תוכן השאלה
  • שלום!יש לנו כיור אחד. אני רגילה להשתמש במים חמים לשטיפת כלים וגם זוית הברז(-יחיד שמתרומם.ימינה קר ושמאלה -חם )-אם לא מדייקים בפתיחתו - אז יוצאים מים חמים מאד.מה דרך השימוש בכיור יחיד והאם הטרפתי את הכלים?היה שלב שהקפדתי לנקות בחומר חריף את הכיור ואז לערות מים רותחים ולהניח חציצה נפרדת לבשרי/חלבי, אך בני בית אחרים לא הקפידו על כך.בכל מקרה אנו לא שמים כלים חלביים ובשריים ביחד, אבל כלי פרווה כן מצויים ביחד.לא ציינתי - הכיור מתכתי. רוצה לדעת גם לגבי כיור חרס.תודה.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.

    כיון שלא היו כלים בשריים וחלביים יחד לא צריך להכשיר את הכלים, יש כאן הרבה ספיקות להקל. לכתחילה באמת ראוי להשתמש בכיור אחד כפי שאמרת, להניח כלים בשריים לחוד וחלביים לחוד כאשר אחד מהמינים יהיה על גבי חוצץ.

    בברכה
    כושרות

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ט סיון ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות