שלום רב 1.האם יש חשש נגיעת בלימון פרסי? זהו לימון ננסי מיובש. 2.מה רמת הנגיעות בפלפל יבש חריף? 3. האם במפעלים לייצור סחוג וכדומה בודקים אחד אחד? האם טחינה של הפלפלים מספיקה? 4.האם במפעלים אלו שמוסיפים פטרוזליה למשל לסחוג באמת משרים ושוטפים אותה? תודה רבה ויישר כוח.
שלום וברכה. 1. בדרך כלל הוא בעצמו נקי אבל יתכנו בו תולעי איחסון, ןלכן ראוי ונכון לחצות 3 אחדים ולבדוק אותם על משטח כתום או תכלת. אם לא מוצאים חרקים אז מותר להשתמש בכל התכולה בלי בדיקה. 2. בדרך כללל נקי אבל יתכן תולעי אחסון. יש לסנן אותם במסננת של ספגטי ואם אין הימצאות של חרקים אפשר להשתמש בלא בדיקה נוספת. 3.4. כמעט כל הסחוג בארץ ולפחות של חברות גדולות ומפורסמות משווק עם הכשרים ברמת מהדרין. לכל הכשר הנחיות משלו וזה תלוי בטיב הסחורה בעונות השונות (לענין נגיעות) וברמת המיכון העומד לרשותו במפעל המבקש כשרות וגם במידת הטחינה של החומרי גלם שיש בסחוג. באופן כללי כאשר משתמשים בפלפלים טריים וטובים אין בהם נגיעות ולאחר שטיפה טובה ניתן להשתמש בלא בדיקה. שאר החו"ג של הסחוג לרוב אינם מתליעים, גם כן שום ותבלינים שהמפעלים משתמשים לכך כמעט תמיד טריים.
בברכה כושרות
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"א תמוז ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן