לחלק מהדעות הבצל בשרי והמחבת בלע את טעם הבשר הבלוע בבצל. אך לדעת השו"ע מעיקר הדין הבצל כלל לא בשרי, ואף לדעות שהבצל בשרי יש מקלים לומר שאין בכוח הבצל להעביר את טעם הבשר לכלי אחר, לכן למעשה ניתן להקל, לשטוף את המחבת ולהחזירה למקומה, אם אתה רוצה לצאת ידי חובה לכל הדעת תעשה למחבת ליבון קל (תניח אותו על האש למשך 3-4 דק´). במידה ועירבבת את הבצל עם הכף הבשרית אחר שהבצל טוגן על האש במשך 3 דק´, הבצל איבד מחריפותו ולכל הדעות אין צורך להכשיר את המחבת. שבת שלום וחג שמח!!!
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ד' סיון ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן