שלום, 1.הסתכלתי בטבלה שלכם של הפרשת חלה אך לא ראיתי שיש התייחסות לכך והשאלה שלי היא כך: אצלנו בעדה מכינים לחם משילוב של קמח טף ומקמח לבן רגיל והבלילה היא נוזלית, כלומר שאי אפשר ללוש אותה (שופכים אותה לתוך סיר ואופים בתנור/ ניתן להכינה גם על הכיריים). שאלתי היא: האם צריך להפריש חלה בברכה???..יש לציין שמשתמשים בין 2-3 קילו קמח
2.שאלה נוספת: האם כשאני מכינה עוגה סטנדרטית, כמו למשל עוגה כושית הכי פשוטה שיש..האם אני צריכה להפריש??
שלום וברכה. 1. קמח טף אינו מחמשת מיני דגן ופטרו מחל ה. כאשר אנו משתמשים ביותר מ1.2 ק"ג קמח חיטה בתוך הבלילה אזי צריך להפריש בלי ברכה ורק מ1.66 ק"ג של קמח חיטה צריך להפריש עם ברכה.כל זה מדובר בבצק עבה או אף בצק רך,אבל רק אם אופים אותו בתוך מנג´ט או אף בתוך תבנית עמוקה. אבל במקרה של עשיית אינג´רה היא אפויה על משטח ולכן פטורה מחלה כי אין לה תואר לחם.
2. בעוגה בחושה יש כמות מאוד קטנה של קמח, בדרך כלל רק מספר כוסות לכן היא טורה מחלה.
בברכה כושרות
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ז סיון ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן