שלום רב, א. קמח רגיל (לבן)- האם צריך לבערו, או שאפשר לכוללו במכירה??(אני מבין שיש בענין זה אי בהירות) ב. קבב צמחי שאחד מרכיביו הוא חלבון חיטה (המכיל גלוטן)- כנ"ל. אנו משתדלים לא להשאיר בביתנו חמץ גמור, תודה, וחג כשר ושמח !!
א. נכון, אכן יש בעניין זה אי בהירות וחילוקי דעות בין הפוסקים, האם זילוף המים שעושים לפני טחינת החיטים מחמיץ אותם, לכן אנו ממליצים למכור את הקמח ומי שרוצה לשרוף שישרוף. ב. חלבון סויה אינו מכיל גלוטן,לכן כתבו גלוטן מסיבות אחרות, כגון: מידע אלרגני או מכיוון שיצרו את הקבב על פס יצור של חמץ. כדי להיות בטוח יש ליצור קשר עם המשגיח של המפעל.
בברכה כושרות
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ז אייר ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן