אפיתי חצילים שלמים בתנור בשרי בן יומו. את החצילים הרותחים חתכו עם סכין פרווה, הוציאו לצלחת חלבית (תוצרת ארקופל- דמוי חרסינה) ואכלו עם מזלג חלבי.
(כל הכלים לעיל נמצאים בשימוש מתמיד. אך, בפעם האחרונה שהשתמשו בהם ברותח או בחריף היה לפני יותר מיממה).
שאלתי: 1. מה דין החצילים שבתנור: האם הם בשריים? 2. מה דין החצילים: אלו שנאכלו בחלבי (הם כבר בפח. שנדע לפעם אחרת)? 3. מה דין המזלג החלבי? 4. הסכין (פרווה): האם היא בשרית? יש לה קת מפלסטיק. האם אפשר/ צריך/ ניתן להכשירה בהגעלה?
1. הרב עובדיה פוסק שכן הרב לבנון פוסק שלא 2. גם אם הונחו בכלי חלבי לכו"ע לא נאסרו, חבל שרקתם... 3. המזלג נשאר חלבי 4. לשיטת הרב לבנון המזלג אינה צריכה הכשרה כלל היא נשארה פרווה