כתבתם שכלים חד פעמיים מנייר א"צ הכשר לפסח, אך שמענו שמדביקים או מושחים אותם בעמילן, א"צ לחשוש שמחיטה? לגבי נייר סופג, גם שמענו כן, האם גם אם סמשתמשים בו לספוג השמן משניצלים או חצילים הדין שרק רצוי שיהיה בכשרות לפסח?
יש בנושא זה 2 שיטות - המקילים לא מתחשבים בזה כלל כי הם סוברים שזה נפסל מאכילה - אין בעיה בכל מוצרי הנייר. אבל הפוסקים שלא מקילים בכך מחשיבים את העמילן כחמץ ולכן יש להשתמש בו באוכל (נייר סופג צלחות נייר) וביידים(מגבונים) ובפה(מפיות).
לגבי המציאות במוצרי הנייר, יש לחלק לשלשה:
1. מנג´טים ונייר אפייה- אין בהם עמילן. 2. נייר סופגף תוצרת הארץ - עמילן תירס (ויש פוסקים המקילים לאשכנזים) 3. כלי קרטון, כוסות, מפיות נייר, קרטון לאפיית עוגות וכו´ - זה מחו"ל ואי אפשר לדעת איזה עמילן אם בכלל יש שם.
בדיקת עמילן - ניתן לבדוק אם יש במוצר עמילן ע"י התזת טיפת יוד ובמידה ויש עמילן הצבע ישתנה לחום שחור.