שאל את הרב » ללא נושא

ללא נושא

  • תוכן השאלה
  • שלום.
    צליתי כבד ולאחר מכן עשיתי תבשיל במחבת, נראה לי שהוא טפלון.
    השתמשתי גם בכף עץ בשרית. היה טעים...
    לאחר שעות, התברר שבטעות השתמשתי במחבת חלבי!!!!!!!!הוא לא בן יומו.
    איזו תשובה אפשר לעשות חוץ מלהצטמחן או לצום...ובעיקר - מה דין הכלים? ושארית הכבדים?
    והאם מותר לתת את הכבדים לחתולים או לזרוק.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    קודם כל צריך להיות רגועים ובשמחה.
    1. לא ציינת אם טיגנת בצל במחבת, אם טיגנת בצל, אז הבצל הוא חלבי והיה אסור לערבב אותו עם הבשר, כל זאת בהנחה שאתה שאתה אשכנזי, אבל אם אתה ספרדי שו"ע פוסק שהבצל אינו נעשה חלבי וכן פוסק הרב עובדיה, אולם השו"ע מביא את הדעות המחמירות ובכף החיים הכריע שבהפסד מרובה אפשר להקל ולומר שהבצל נשאר חלבי. אם אתה פוסק כמו הרב עובדיה, אתה אפילו יכול להשאיר את הכבד ולאכול את הנותר, אלא אם את הבצל חתכת בסכין חלבית בת יומא (בת יומא הכונה שחתכת איתה מאכל חלבי רותח ב24 ש´ האחרונות. גם אם אתה מחמיר כדעת האשכנזים, או כדעת כף החיים, אפשר לתת את הכבדים לחתולים.
    2. לכל השיטות את המחבת יש להכשיר, אתה יכול לעשות לה ליבון קל (תניח אותה על האש ובתוך המחבת תשים חתיכת ניר ותחכה שהחתיכה תשחיר)
    3. הכף גם צריכה הכשרה, תעשה לה הגעלה במים רותחים כשהיא לא תיהיה בת יומא.

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ז' אדר ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות