כיצד אני יכולה להשתמש בסכינים שבביתי (אני רווקה שגרה אצל ההורים) ואין הפרדה בין הכלים. משתמשים בסכינים במאכלים חלביים קרים (גבינה רכה/ שוקולד)ולחיתוך שניצל/סטייק בשר לא רותח. כמו"כ משתמשים כמובן לחיתוך דברים חריפים! האם יש איזושהי דרך להכשיר סכין ולייחד אותה לעצמי (כי כרגע אין לי כסףף לקנות חדש)
אודה לכם מאוד אם תענו לי לפני שבת כי אני רוצה להכין לי מאכלים לשבת...תודה רבהה!!!
רק עכשיו ראיתי את השאלה, מחילה שלא יכולתי לענות לפני שבת. סכין שמורחים בעזרתה מאכלי חלב קרים לא נעשית חלבית אלא היא עדין פרווה, בליעה היא רק בחם, אם חתכו עם הסכין הזו פיצה רותחת היא חלבית, גם אם היא חלבית וחתכו בה בשר קר, הבשר לא נאסר. (במידה וחתכו דבר חם לא בכלי ראשון אלא בכלי שני יש עוד טעם להקל) אם הסכין חלבית וחתכו בעזרתה דבר חריף, החריפות מפליטה את הטעם גם ללא חום והבצל מוגדר חלבי (אם את ספרדיה יש מקלים שפליטת הטעם היא רק כאשר הסכין בת יומא, כלומר שהשתמשו בה בחלב חם/ בשר חם ב24 ש´ אחרונות, אם היא אינה בת יומא הבצל לא ניעשה חלבי/ בשרי. כדי למנוע בעיות הכי טוב שתייחדי סכין לחיתוך דברים חריפים ,לחיתוך מאכלים בשריים ולחיתוך מאכלים חלביים, את יכולה להכשיר את הסכין בהגעלה, תחכי שהסכין לא תיהיה בת יומא, תרתיחי מים בקומקום החשמלי, ותגעילי אותו במים. בהצלחה רבה!!!
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ג' אדר ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן