שאל את הרב » כלים ואוכל בעבודה

כלים ואוכל בעבודה

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,
    אני עובדת בעבודה שיש בה מטבחון לכל העובדים. העבודה קונה מוצרים משותפים כמו לחם, קוטג', גבינה, ריבה, ירקות וכדו' לשימוש של כולם. בנוסף יש במטבח מצנם.

    א. האם מותר להשתמש במצנם, מבחינת כשרות? ממה שראיתי העובדה קונה לחם רגיל ולחם מלא "סטנדרטי" בסופר, לא משהו ממאפיה, ככה שממה שראיתי עד עכשיו תמיד מדובר בלחם כשר.
    ב. העובדים לוקחים מהקוטג', גבינה, ריבה וכו' עם סכינים של העבודה, ולא תמיד בחד פעמי. הכלים כמובן לא כשרים. האם מותר לי להשתמש בסכין חד פעמי כדי לקחת מקופסה פתוחה של קוטג' למשל, או שאסור כי לקחו מזה עם כלי טרף?
    ג. העסק קונה את הירקות בשופרסל (שעושה משלוח לעבודה), האם אפשר לסמוך על הירקות והפירות מבחינת תרומות ומעשרות וכו'?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה


    א. מותר להשתמש במצנם.
    ב. אם המאכלים קרים הם לא נאסרים ומותר לך לקחת בסכיןם חד פעמית
    ג. אפשר לסמוך.

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ג' אדר ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות