הרתחתי בפינג'אן חלבי שוקולד ושמנת, וזה השפריץ על מכסה הסיר הפרווה שהיה גם הוא על הכיריים. בסיר היה רוטב עגבניות חם (נראה לי מאד חם).מה דין המכסה, הסיר והרוטב? תודה
אם בתוך הסיר יש ששים כנגד הטיפות שהשפריצו המאכל פרווה, אם אין ששים המאכל חלבי והסיר צריך הכשרה במידה ורצים שימשיך להיות פרווה. אם רוצים שהמכסה ימשיך להיות פרווה יש להכשירו בליבון קל או בהגעלה. במידה ולא תכשיר את המכסה המאכלים שתבשל לא יהיו חלביים אלא פרווה מדין נ"ט בר נ"ט, אבל לכתחילה טוב לעשות ליבון קל. במידה והרוטב בסיר היה פחות מיד סולדת ניתן להשכשיר את הכיסוי על ידי עירוי מכלי ראשון.