כשמשתמשים בביצה לצורך בישול, פותחים אותה קודם ובודקים שאין בה דם. אבל בביצה קשה שמבשלים אותה עם הקליפה, אין אפשרות לדעת אם יש דם בביצה או לא... איך פותרים את הבעיה?
כיון שברוב הביצים לא נמצא דם אנו סומכים על הרוב ולכן מותר לבשל ביצים קשות ולא חוששים לדם. ע"פ זה כותב השו"ע (יור"ד סו:ח)
מותר לאכול ביצים צלויות אע"פ שאינם יכולים להבדק. והרמ"א שם מוסיף: וכן אין צריך לבדוק הביצים אם יש בהם דם דסומסין על רוב ביצים שאין בהם זם. ומכל מקום נהגו להחמיר כשעושים מאכל עם ביצים ביום שרואים בהם אם יש בהם דם. למעשה ביצים שפותחים אותן לכתחילה יש לבדוק שאין בהם דם. אם לא בדקו המאכל מותר. ביצים קשות מותר לבשל ואין לחשוש להן לדם. וטוב לבשל שלוש ביצים יחד כדי שאם אחת מהן תהיה עם דם תתבטל ברוב. ( שם ביור"ד ס’ ס"ו סע’ ד ברמ"א
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ט' שבט ה'תשס"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן