שאל את הרב » אורז ובצל

אורז ובצל

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה ולפני הכל תודה!
    נשאלה כבר השאלה האם מותר לאכול אורז שלא בדקו אותו לפי ההנחיות החדשות ונכתב בתשובה שצריך לפזק מעט על הצלחת ולראות אם נקי.לא הבנתי את התשובה כי את התולעים קשה מאוד לראות (ולכן מסננים על משטח כתום).מה עושים כשהאורז מלא תבלינים? מה עושים כשהאורז במרק?הרבה מאוד אנשים לא מודעים להנחיות החדשות ואני צריכה לדעת איך לנהוג.
    שאלה שניה: הרבה אנשים לא יודעים שצריך לבדוק בצל.איך עליי לנהוג כשאני יודעת שלא בדקו את הבצל המוגש לי או שאינני יודעת אם נבדק או לא?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    1. זה לא הנחיה חדשה ואין חרקים חדשים באורז. זאת הנחיה של כושרות כבר שנים רבות.
    עיין במצגת באתר של כושרות.
    בוררים את האורז לפני הבישול כמובן, אבל כפי שציינת כאשר אנו במציאות שלא בדקו, יש לפזר את האורז על הצלחת ולהסתכל , ואחר כך ניתן לאכול.

    2. אנו לא כתבנו אף פעם שצריך לבדוק בצל, וזה כיוון שאנשים אינם בקיאים בבדיקת חרקים בירקות. ולכן כתבנו וחזרנו וכתבנו ואמרנו לפרק את הבצל ולשטוף את הגלדים.
    כאשר אנו במציאות שלא שטפו , ניתן לאכול רק כאשר הבצל עבר בישול או טיגון כאשר הוא מפורק ולא כאשר הוא שלם.

    kosharot.co.il. למידע נוסף

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו' שבט ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות