האם תוכלו לפרט מה הם הכלים המנחים בקביעת אחוזי הערלה בפירות החורף, מאזיה אחוז ואילך יש לחשוש, ולגבי אלו פירות כתבתם "המחמיר תבוא עליו ברכה". כמו כן יש לברר האם אחוזי הערלה הכללים בשוק הם אלו שקובעים. כגון, שבפרי מסויימם ידוע שיש רק ארבעה וחצי אחוזי ערלה ולכן קבעתם שאין בו חשש (רוב להיתירה ואין "קבוע"), אולם יש לעיין שהרי בערים רבות יש רבנויות המקפידות היטב שלא תיכנס סחורה של ערלה למקומם וממילא ב"שוק החופשי" אחוזי הערלה עולים, וא"כ לא ניצן להסתמך על הרוב הכללי של הפירות להיתרא.