שלום וברכה בשו"ע יו"ד סימן ע"ב כותב מרן: הלב מתקבץ הדם בתוכו בשעת השחיטה לפיכך צריך לקורעו קודם מליחה ולהוציא דמו ולמלחו אחר כך. ואחר כך מבשלים". וכך היא ההלכה לספרדים שכן מותר לבשל לב אחרי המליחה. ויש בדין הזה מנהגים שונים בעדות הספרדיות השונות. יש שחותכים את הקצה החד של הלב לפני המליחה והוא נקרא ערלת הלב, ויש שנמנעים מלאכול מסיבות רוחניות פנימיות (ע"ש כה"ח ס"ק ו). וכל זה לדעת הספרדים. אבל מנהגם של אשכנזים לפעמים שונה, ןיש בין האשכנזים שנהגו שלא למלוח כלל לב אלא רק לצלות. עיין ברמ"א שם ובנושא כליו.
kosharot.co.il. למידע נוסף
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ט טבת ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן