שאל את הרב » קטניות

קטניות

  • תוכן השאלה
  • שלום!! ברצוני לשאול איך צריך לבדוק חומוס וחיטה והאם אפשר להסתפק בבדיקה חיצונית פשוטה?
    ובדיעבד- חיטה וחומוס מבושלים שלא נבדקו או ספק אם נבדקו- האם מותר לאוכלם??

    תודה רבה!!
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    1. חיטה בודקים כמו אורז,.ניתן לראות באתר כושרות מצגת על איך בוררים אורז.
    חומוס- צריך שריה של כ12 שעות במים (עד שהקליפה החיצונה נהיית שקופה), בדיקה ע"ג היד של שני צדדי החומוס. ניתן לראות זאת במצדת שלנו באתר על ראש השנה(שם זה כתוב על שעועית אבל זו אותה צורת בדיקה).
    2. בנוגע אכילה בדיעבד נראה שאין להתיר.

    kosharot.co.il. למידע נוסף

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ט"ו טבת ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות