שאל את הרב » חומוס קלוי

חומוס קלוי

  • תוכן השאלה
  • במשך שנים רבות היה נהוג לחלק באזכרות של בני עדות המזרח חומוס קלוי בשנים האחרונות התפרסם כי החומוס הקלוי נקלה בטורקיה ע"י גויים והינו בישול עכו"ם ומכיוון שהוא עולה על שולחן מלכים אסור לאוכלו.

    שאלתי:א. האם אכן כך הם פני הדברים?

    ב.יש הטוחנים את החומוס הקלוי ומוסיפים לתבשילים שונים האם ע"י הבישול הנוסף, איסור בישול עכו"ם סר מהחומוס הטחון או שהאיסור עומד בעינו
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    בשו"ע יו"ד סימן קיג´ סעיף ב´ כתוב במפורש ברמ"א שקטניות קלויים לא עולות על שולחן מלכים ולכן מותר לאכול אותם אע"פ שגויים קלו אותם. וכל זה בתנאי שהן נקיות מכל תערובת של חומרים לא כשרים. (מובא גם בכף החיים במקום).
    אלם היום התברר שהחומוס הקלוי בארץ מגיע מטורקיה. ושם החומוס עובר קודם כל בישול ואח"כ יבוש. ולכן לכאורה נראה שאסור לאכול אותו כי הוא מבושל. אמנם אפשר לומר שהוא עדיין לא עולה על שולחן מלכים, כפי שכתב הרמ"א כנ"ל.
    וזה באמת מחלוקת מאוד גדולה בין פוסקי הדור- מה נחשב כעולה על שולחן מלכים ומה לא נחשב עולה על שולחן מלכים. (ע"ע בפולמוס לגבי סלט החומוס).
    ולמעשה צריך לשאול את רבך מה הוא סובר לגבי החומוס הקלוי האם הוא עולה או לא עולה על שולחן מלכים.


    kosharot.co.il. למידע נוסף

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ט' כסליו ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות