שאל את הרב » שניצל ברוקולי של תפוגן

שניצל ברוקולי של תפוגן

  • תוכן השאלה
  • שלום רב
    אני מבקש לברר האם יש בעיה עם שניצל ברוקולי של תפוגן, בהשגחת הרב יעקב אריאל.
    האם משתמשים בירקות נקיים מתולעים, או בירק רגיל?
    תודה
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    ברוקולי הינו ירק נגוע כמעט בוודאות מוחלטת. ויש רק שלוש אפשרויות כיצד ניתן לאוכלו: 1. גידול מפוקח מחרקים. אין כמעט בארץ גידול כזה, ובד"כ הוא רק בחודשי החורף המאוחרים.
    2. לאחר בדיקת מדגם של הברוקולי מותר לטחון אותו דק דק ולאכול.
    3. לאכול רק את הגבעולים בלי להשתמש בפרחים גם זה רק לאחר שטיפה מיוחדת.
    איננו יודעים מהם נהלי הכשרות של הרה"ג אריאל שליט"א בנידון. ניתן לשאול אותו או את המשגיח של המפעל.
    מצו"ב עדכוני כשרות של הרה"ר בנידון. עיין היטב בעדכון של ו' אלול תשסז. וגם בעדכון של כה אלול תשסז סעיף 10.
    שם הורתה הרה"ר לא להשתמש כלל וכלל עם ברוקולי וכרובית במפעלי תעשיה שיש להם כשרות.


    kosharot.co.il. למידע נוסף

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך א' טבת ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות