שאל את הרב » ללא נושא

ללא נושא

  • תוכן השאלה
  • שמועות רבות מסתובבות באשר לערבוב מים ביינות הנפוצים, ויש האומרים כי כל בקבוק שאינו עולה כמה וכמה עשרות שקלים מעורבבים בו מים.
    האם יש הבדל בין יינות המוגדרים לקידוש ובין שאר יינות יבשים או
    חצי יבשים?
    כמו כן איך אפשר לדעת אם יש ביבשים תוספת סוכרים בתהליך התסיסה.
    ניסיון לברר בוועדי הכשרות (בדצים) או ביקבים עצמם נתקל בהתחמקויות כאלה ואחרות.
    תודה
  • תוכן התשובה


  • שלום וברכה

    שלום וברכה! בכל היינות יש רוב יין, יש יינות שריכוז היין בו הוא 70% ויש יינות שריכוז היין בו הוא כמעט 100% לדוגמא "כרמל מזרחי". איני יודע מה קורה ביינות היבשים, אבל סביר להניח שככל שהיין יקר יותר כך ריכוז היין גבוה יותר. לאשכנזים אין כמעט כל בעיה לקדש על כל היינות, ולספרדים צריך לבדוק, רוב היינות הם בסדר. אם אתה נתקל בקושי לברר, אתה יכול לסמוך על כרמל מזרחי ועל "אפרת" שאר החברות יכול להיות שאתה יכול לסמוך, אבל איני יודע לומר לך. אתן לך מספר של משגיח בייקבי ברקן הוא יודע מה קורה בשוק היינות, תדבר איתו ואני מאמין שהוא יענה לך על רוב השאלות 0507666313 יוסי

    בברכה

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ז טבת ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות