שאל את הרב » טיגון בצל בסיר בשרי ואח´´כ בחלבי

טיגון בצל בסיר בשרי ואח´´כ בחלבי

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    לרב שלום,

    טיגנתי בצל בסיר בשרי שאינו בן יומו (בשביל רוטב) ולמחרת טיגנתי את הרוטב במחבת חלבית.
    מה דין המחבת?

    תודה!
  • תוכן התשובה
  • לשיטת האשכנזים צריך להכשיר את המחבת לשיטת הספרדים הרב עובדיה מיקל, אך רבים מהפוסקים הספרדים מחמירים לכתחילה. כיון שהכשרת המחבת היא דבר פשוט כדאי להכשיר לכו"ע. יש להניח את המחבת על גבי הגז למשך 5-7 דקות ובזה המחבת חוזרת להיות חלבית.

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ב' חשון ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות