שאל את הרב » הכשרת מנגל (כן, שוב)

הכשרת מנגל (כן, שוב)

  • תוכן השאלה
  • במקום העבודה שלי החליטו לעשות מפגש לקראת השנה החדשה אשר יערך בבית של אחד המנהלים ויכלול צליית בשר על האש. בידוע (בוודאות) שבשר לא כשר נצלה בעבר על המנגל (מנגל גז עם רשת מאסיבית ומכסה כאשר החום בתוך החלל מגיע ל-500 מעלות ויותר) ומעיון באתר אני מבין שיש צורך ב"ליבון חמור" - איך עושים ליבון שכזה? האם ניתן לנקות היטב את הרשת, למרוח עליה שמן ולהדליק למספר דקות? תודה
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    אם ידוע לך בודאות שעשו על המנגל בשר לא כשר, צריך ליבון חמור ולא מועילה הדלקת הגז לבד, כמו כן גם הכיסוי צריך ליבון חמור, הליבון לרשת ולמכסה צריך עד שיאדים.

    בדיעבד אם המנגל הוא לא בן יומו , נקי, וצליית הבשר תהיה ללא בצל או כל דבר חריף, תוכל לאכול את האוכל.

    לכתחילה אם אפשר הייתי מציע לך להמנע מלאכול בארוע.

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"ד אלול ה'תשע"א
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות