1. מה ההבדל בין פטרוזליה שצריך לבדוק עלה, עלה לבין פטרוזליה שקונים בתפזורת? 2. קניתי פטרוזליה של חברת מרינה" למהדרין" על השקית יש חותמת כשרות למהדרין של הרב אפרתי שליט"א, הרבנותירושלים -המח' למצוות הארץ. כשר למהדרין. הבד"ץ בהשגחת הרבנות מעלות כשר למהדרין. כתוב שיש להשרות במשך 3 דקות במי סבון ולשטוף היטב במים זורמים. ואילו אתם מציינים בדף שמרינה צריכים לבדוק עלה, עלה. איך אני יכולה לדעת מה נכון ומה לא? האם החותמות של הרבנויות למינהם הם סתם? ואם לא הייתי מנויה על כושרות כיצד אפשר לדעת מה טוב ומה לא? אני מודה שבתור אזרח פשוט אני מאד מבוללבלת. אשמח לתשובה
לפי מה שכתוב בדף מטעם הרבנות הראשית מעבדת הבדיקה לשאריות חרקים וחומרי הדברה מובן שחברת מרינה הינה ברמה של ירקות עלים רגילים מהשוק וזאת מתוך מה שהם כתבו "שיש לבדוק עלה עלה". ומכיוון שהיום התרבו סוגי החרקים בירקות עלים ומיומנות הבדיקה הביתית אינה כבעבר, מומלץ ע"י כל הפוסקים לרכוש ירקות מפוקחים מחרקים. נושא לא פחות חשוב הוא נושא שאריות הריסוס וההדברה - "חמירא סכנתא מאיסורא". לכן המלצתנו לרכוש רק מהרמה הראשונה ויש להשרות במים וסבון (כף סבון נוזלי לנטלה מים) ולשטוף לאחר מכן את העלים בזרם מים חזק - היטב היטב.