1. מה הדין בקניית שווארמה או פרגיות עם כשרות רגילה? האם יש לחשוש שהם מורחים את העוף בשומן בקר לא חלק?
לא נראה סביר שהשתמשו בשומן בקר, אבל יש הרבה בעיות אחרות, למשל בישולי עכו"ם. אנשים חושבים שכשרות זה רק סוג הבשר, אבל האמת שזו הבעיה הקטנה.
2. האם מותר לקנות אוכל במקום שפותח בשבת? מבחינה הלכתית אפשר לקנות שם, אבל אם יש מקום אחר שאינו פתוח בשבת והוא מוכר את אותו מוצר יש לעדיף לקנות שם. אם מדובר בדברי מאכל פתוחים, לא תיהיה תעודת כשרות במקום שפתוח בשבת ולכן אין לקנות שם כלל. (כשלא מדובר על מסעדות מיוחדות בצפון עם מערכות כלים ,מטבח וכד´ נפרדות)
3. האם צריך לחכות שש שעות אחרי אכילת פלאפל וצ'יפס הנמכרים בדוכנים ? אם הפלאפל והצ´יפס טוגנו בשמן בשרי, צריך לשמור שש שעות, אם טוגנו בשמן פרווה, גם אם טוגנו בכלים בשריים, אין צריך להמתין שש שעות
4. האם מותר לי לאכול במקום עם כשרות שככל הנראה לא טבלו את הכלים ? לכתחילה עדיף לא לאכול שם, במקום הצורך אפשר לסמוך על הפוסקים הסוברים שכלים אלו הם כלי סחורה ואינם צריכים טבילה.