שאל את הרב » הכשרה ע´´י צליה

הכשרה ע´´י צליה

  • תוכן השאלה
  • האם מותר לשים בשר לא מוכשר על המנגל, וכך לצלות אותו? אם כן, האם צריך להקפיד שיצלה עד לדרגת וול-דאן, או שמדיום מספיק?
    תודה רבה.
  • תוכן התשובה
  • השו"ע בסימן עו סעיף א מתיר לצלות כל בשר לא מוכשר, אומנם יש לדעת שלאשכנזים המנגל בו צולים נאסר בשימוש, אך דעת השו"ע שהמנגל לא בולע כיון שהאש שואבת את כל הדם ולא מניחה לו להבלע בכלים. אם אתה אשכנזי צריך לייחד כלים מיוחדים לצליית בשר,א ם אתה ספרדי, יש שנהגו כאשכנזים ויש מקלים בכל זה.
    דין נוסף חשוב הוא שלדעת האשכנזים יש להדיח את הבשר קודם המליחה וכן למולחו קצת וכן להדיחו אחר כך. לדעת השו"ע אין צורך להדיח ולמלוח לפני הצלייה.
    בנוגע לרמת הצלייה הנדרשת פסק הרמ"א בסימן עו סעיף ב שיהיה ראוי לאכילה דהיינו כחצי צלייתו

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ב תמוז ה'תשע"א
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות