שלום הרב, קניתי עוף כששני כנפיו שבורים ממש. למדנו בסיור שזה בעיה היות ויכול לחורר את הריאה... יש חשש שזה טרף? מה לעשות עם העוף? 2. עוף שהחזה שלו קצת נוטה לסגול- אפשר לאכול או שזה צמרת דם וכדו' שצריך לחתוך. 3 איזה דם המליחה מוציאה אם לא את הדם שמתחת לעור?
1. שאלתך היא אכן נכונה אם השבר הוא רחוק מהגוף עובי אצבע אנו לא חוששים לחור בריאה.
2.צבע סגול זה יכול להיות מאוד גבולי, אך לא ניתן לפסוק בנושא זה דרך האינטרנט, ע"כ יש לגשת למורה הוראה ולהראות לו.
3. בפרק כל הבשר חולין קיג "אמר שמואל - אין הבשר יוצא מדי דמו אא"כ מולחו יפה יפה ומדיחו יפה יפה". כלומר לאחר שרייה מליחה והדחה - כל הדם יוצא מהבשר. וכל מה שיוצא אח"כ נוזל שנוטה לאדום הוא אינו דם אלא מוהל ומותר. אבל בשו"ע יור"ד סימן ס"ז סעיף ד´ כתוב "נצרר הדם מחמת מכה אסור לבשלו עד שיחתוך המקום וימלחנו יפה אבל מותר לצלותו בין בשפוד בין ע"ג גחלים אפילו בלא חיתוך ומליחה" לסיכום - דם הנמצא במקום הטבעי שלו יצא במליחה ואילו דם שיצא מהמקום הטבעי שלו לא יצא ע"י מליחה, אא"כ פותח את המקום ע"י חיתוך עם סכין ומולח בפנים את המקום שבו נצרר הדם.