שלום, רציתי לשאול לגבי בדיקת תבלינים. מאז החתונה אנחנו בודקים תבלינים בבית (כג' פפריקה, אבקת שום, אורגנו וכו') בגלל שכך ראינו בספר של הרב וייא. השאלה היא האם באמת צריך לחשוש למיעוט כזה ויש צורך אמיתי לבדוק את התבלינים? תודה מראש,
היום בדר"כ היום בניגוד מהעבר, תבלינים נקיים מחרקים, בזמן הקנייה. ישנם תבלינים שלפעמים שוכבים שנים בבית ללא שימוש ועלולים להתליע.
למעשה תבלינים טריים די בהסתכלות בעלמא וגם זה בכל סוגי התבלינים. פלפל שחור לבן , אבקת שום, מלח, - אינם צריכים בדיקה מאחר והם בחזקת נקיים.
פפריקה כמון וכל התבלינים המעורבים ראוי לבדוק לעיתים לפני השימוש. לאחר בדיקה ניתן להשתמש בלא בדיקה אבל אם בודקים בדיקה מדגמית ומכניסים למקרר או למקפיא אין צורך לבדוק שוב