אני תימני, ומנהגנו להקפיד בפסח על 'חוזר ונעור' בכל מוצרי המזון לחים ויבשים.
יש הרבה מוצרי מזון (בד"כ אלו המכילים קטניות) שכתוב עליהם כשרות לפסח בהשגחת הרבנות בלבד ('רגילה'), על אף שיש עליהם בד"צ/ מהדרין לשאר ימות השנה.
השאלה היא האם (לפי נהלי הרבנויות) כאשר כתוב כשל"פ על מוצרים אלו המשמעות היא שיש אכן הקפדה עקרונית (ברמה זו או אחרת) שלא יימצא שם חמץ, או שפשוט סומכים על הביטול שלפני פסח.
הכוונה בעיקר למוצרים פשוטים מבחינת מרכיביהם (למשל שימורי טונה: טונה, שמן, מלח), אבל לא רק.