שלום וברכה. האם יש חובה לשטוף את הירקות העליים (חסה כרוב וכד') דווקא במים ובסבון? באחת מתשובותיכם ראיתי כי: "סבון לכלים כן צריך לכשר כיון שתמיד נשאר קצת ע"ג הכלים". ולכן, בטח הוא גם נשאר ע"ג הירקות. האם ניתן להשרות במים עם מלח ומיץ לימון ואח"כ לשטוף ? האם זה מספק? תודה
פעולת הסבון היא שני דברים: 1) הריגת החרקים 2) המסת הדבק שע"ג רגליהם שאפילו לאחר שהחרקים מתים הם נשארים ע"ג העלה.
מלח וחומץ וכד´ רק הורגים את החרק ואינם מסירים אותו. ולכן יש להשתמש בסבון דווקא ולא במלח ולא בחומץ.
ישנו חומר בשם "סטרילי" שהוא חומר טבעי מופק מפירות - שמן הדרים ואינו מכיל סבון. אפשר להשתמש בו במקום סבון. אם שוטפים את העלה היטב היטב לא אמור להישאר סבון על העלה
אחת הסיבות לשאריות סבון העלה היא בגלל שמכינים מי סבון בריכוז גבוה. א"צ בכך, בכל נטלה של מים יש להוסיף כף סבון כלים ולא יותר.