שלום, אינני מוכרת חמץ גמור . ברצוני לדעת באילו תבלינים יש חשש לחמץ גמור. ידוע לי על הכמון. מה ביחס לאגוז מוסקט, פפריקה שומר טחון, פלפל שחור, כורכום,כוסברה טחון. תודה וחג שמח,
אין חשש של חמץ גמור בכמון אלא שלעיתים מעורב בגרגרי הכמון גרגרי חיטה, הם לא מחמיצים עד שלא יבואו במגע עם מים, ולכן כמון אינו חמץ. אבל אם קונים כמון להשתמש בפסח, מאוד נחוץ להקפיד לקנות בהכשר מועלה, מאחר והם בוררים בצורה טובה את הכמון לפני הטחינה.
כל שאר התבלינים למכור כיוון שלכל היותר הם תערובת חמץ