שאל את הרב » הכשרה לפסח

הכשרה לפסח

  • תוכן השאלה
  • אני מאוד רגישה לנושא של כשרות והנושא הזה מאוד מפריעה לי. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות:

    ליישור השיניים אני מרכיבה "פלטה".
    אני איתה כל שעות היממה ואוכלת איתה ה-כ-ל כולל חמץ.
    הפלטה עשויה מפלסטיק ומחוברים אליה חוטי ברזל.
    בקשר ל"כבולעו כך פולטו" אין לי מוסג...

    השאלה היא אם אני צריכה להכשיר אותה לפסח, ואיך.
    (מומלץ מאוד מאוד מאוד לא להוריד אותה במשך כל הפסח...)

    -תודה.



    נ.ב
    באותו עניין, רק בקשר לבשר וחלב. האם אני צריכה לשטוף את הפלטה ולצחצח אותה אחרי כל אכילת חלב?
    (בדרך כלל נשארים עליה שאריות מזון ליותר מ-6 שעות)

    מלבד זאת, אם היא נקראת כלי, איך אפשר לאכול איתה גם בשר וגם חלב???
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    לגבי בשר וחלב צריך לנהוג בפלטה כמו בשיניים- דהיינו לבדוק שאין שאריות בשר לפני שאוכלים חלב ואפילו אחרי שש שעות- אבל הכל ברוגע.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י' ניסן ה'תשס"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות