שאל את הרב » הכשרת כבד במחבת מיוחדת

הכשרת כבד במחבת מיוחדת

  • תוכן השאלה
  • ישנן מחבתות מיוחדות, המיועדות לבישול סטייקים גדולים. יש במחבתות אלו זיזים מיוחדים, המרימים את הבשר מתחתית המחבת (בערך כסנטימטר) ובכך נוצר אפקט של צלייה ויש בבשר חרכים כמו בגריל.
    אם אני צולה את הכבד במחבת כזו, הכבד איננו נוגע בתחתית המחבת, כך שרובו נמצא באוויר (הזיזים די חדים). מכאן שנוצר אפקט של צלייה, וגם אפקט של גריל, ולמרות שהאש אינה נוגעת בכבד עצמו, הרי שהחום העצום מלמטה שורף אותו ויש עליו חרכים עמוקים כמו בגריל או על האש.
    שאלתי היא, האם הכבד כשר?
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    אין צורך שהאש תגע בכבד אלא שהחום ישאב את הדם החוצה- ולכן אם הכבד לא יושב תוך הדם הנשאב ע"י החום , זהו צליה טובה. רק שצריך לזכור שתחתית שמחבת נטרפת.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י' ניסן ה'תשס"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות