חמץ שאסור לאכול בפסח הוא אך ורק מחמשת מיני דגן שהם חיטה שעורה שיבולת שועל שיפון וכוסמין. וזה רק כאשר הם באו במגע עם מים ושהו 18 דקות בלי שיעבדו את הבצק עד שעת האפיה. ולכן במקום לישאול למה אצלה הספרדים מותר לאכול אורז? צריך לישאול למה אצל האשכנזים אסור לאכול אורז. (דרך אגב הרבה קהילות של עדות המיזרח נהגו שלא לאכול אורז בפסח.מנהג האשכנזים שלא לאכול קיטניות בפסח הוא מנהג קדום שיסדו אותו ראשוני חכמי אשכנז לפני 700 שנה.)ויש שלושה טעמים למנהג זה.
1. מכיון שנוהגים לבשל קטניות בקדרה יש חשש שאם יבשלו אורז או קטניות יטעו אנשים רבים ויבשלו מיני דגנים שונים. 2. כיוון שרגילים לעשות קמח מקיטניות יש חשש שמה אנשים יראו שמבשלים ושאופים מאכלים מקמח של קיטניות ולא ניזהרים שלא יחמיצו, ויבואו ויבשלו ויאפו קמח של מיני דגן וחימיצו. 3. מיני גדן וקיטניות נישמרים וארוזים מאותם מקומות ולפעמים נמצאים גרגירי דגנים בין הקיטניות וכשיבשלו את הקיטניות יחמיצו גרגרי הדגן-ובפסח חמץ אינו מתבטל אפילו באלף חג שמח
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י' ניסן ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן