שאל את הרב » סלטים לבשרי ולחלבי

סלטים לבשרי ולחלבי

  • תוכן השאלה
  • כאשר מונחים סלטים במרכז השולחן בארוחה בשרית,
    וכל אחד מהסועדים יכול לקחת במזלגו האישי את הסלטים.
    1. האם סלטים שנשארו ניתן לאוכלם בארוחה חלבית(כמובן שלאחר שש שעות)?
    2. מה הדין אם אכלתי מהסלטים הללו בארוחת פרווה, האם אני נחשב "בשרי" וחייב לחכות שש שעות?
    3. האם יש כאן עניין של בטל בשישים (כמות הסלט אל מול המזלק שנגע באוכל בשרי)?
    תודה.
  • תוכן התשובה
  • 1. יישר כח, זו שאלה מצוינת שאנשים מסתבכים בה הרבה.
    שולחן ערוך יורה דעה סימן פט סעיף ד:
    I.מי שאכל גבינה ורוצה לאכול בשר צריך לבער מעל השולחן שיורי פת שאכל עם הגבינה.
    II.ואסור לאכול גבינה על מפה שאכלו בה בשר (וכן להפך אסור).
    III.וכל שכן שאסור לחתוך גבינה, אפילו צוננת, בסכין שרגילים לחתוך בשר.
    IV.ולא עוד אלא אפילו הפת שאוכלים עם הגבינה אסור לחתוך עם הסכין שחתכו בו בשר. (וכן להפך גם אסור).
    אמנם לא מוזכרים בסעיף זה סלטים, אבל ודאי שהשולחן ערוך מתכוון להזהיר שכל דבר מאכל שנמצא על גבי שולחן עם בשר, אין לאכלו אחר כך עם גבינה (וכן להפך).
    אם היו זהירים לשמור את הסלטים פרווה, מותר לאכלם בסעודה הפוכה.

    2. אם אכלו סלטים שלא שמרו עליהם, אבל אין שם ממש בשר או חלב, לא צריך לחכות שש שעות.

    3. ביטול בשישים מתייחס דוקא לתערובת, ולכן ציינתי בסעיף הקודם כל ממשות.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך א' ניסן ה'תשס"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות